Egyedi, fenyőkímélő, karácsonyfa kartonból. Díszíthető, dekorálható, önmagában szerethető. Összes termékünk megtalálható


KreARTON: www.kreativ-dekoracio.hu

Látogassatok el hozzánk!

KreARTON karton karácsonyfa

2015. február 23., hétfő

Le- és kirajzoltuk a szörnyeket

Színtérben, a múlt szerdai foglalkozáson a mumusok volt a téma. Ettől vezérelve, itthon, mi is elkészítettük a saját, családi mumusainkat. Annyiban kiegészítve, hogy a rossz mumusokat bezártuk egy házba, melynek még az ablakai is rácsosak.
Először terveztünk, beszélgettünk. Milyen mumusok léteznek: jó, vagy rossz? Mindkettő? Meyik milyen? Mire hasonlít?
KreARTON_művészeti_foglalkozás_gyerekeknek1
Majd meghatároztuk, mennyi rossz mumus, és milyen tulajdonsággal kerül a házba. Teljes mértékben a gyerekek irányították a történteket, én csak kérdeztem.
Mindeközben előre vetítettem, hogy a jó mumusoknak is lesz helye, őket is lerajzoljuk, egy különálló papírlapra.
 A rossz mumusok valóban rondák, és félelmetesek lettek, míg a jó szörnyeink szép, nagy, derűs rajzok. Annyira belejöttek, hogy egyik született a másik után. Utána egy alkalmi tárlatot rendeztünk be itthon, ahol egymás mellé kerültek az asztalon.
KreARTON_művészeti_foglalkozás_gyerekeknek2
És adalékként megsúgom, azt is eldöntöttük, hogy a rossz mumusokat megjavítjuk, hiszem mindenki képes változni és javulni. Ez volt számomra a fő tanulság, amit maguk a gyerekek fogalmaztak meg (nagyon enyhe terelgetés hatására). A rajz maga és a hozzá kapcsolódó tematika, valamint a beszélgetés is segít felszínre hozni érzelmeket, félelmeket.
Lélek felszabadító elfoglaltság volt, felnőtt fejjel is :)
KreARTON_művészeti_foglalkozás_gyerekeknek3

2015. február 17., kedd

Készítsetek családfát!

Múltkor bemutattuk nektek az évszakfát, elmondunk néhány dekorációs lehetőséget. Az oldalunkon láthattátok, hogy egy színező készletünk is van hozzá, ami segít elindítani,  a hogyan is kezdjünk hozzá zűrzavarban benneteket.
Biztos tapasztaltátok, ha leültök a gyerekekkel beszélgetni az évszakokról, és azok változásairól, rengeteg érdekes dolgot megtudhattok. Nagy izgalmas és sokatmondó, hogy ők mit emelnek ki egy-egy évszakkal kapcsolatban. Mi a kedvenc évszakuk? Mi a kedvenc elfoglaltságuk? Mi az, aminek adott évszak, évszakfájára mindenképp fel kell kerülni?
Nyugodtan legyetek formabontóak: ezen az évszakfán lehet fagyi, egyszerre többféle gyümölcs, akár kedvenc helyeinket is megjeleníthetjük rajta. A lényeg abban áll, hogy egy egységben látjuk mindazt ami fontos számunkra.
Ha eljön egyszer a tavasz, nézegetjük a feldíszített fánkat, és minden nap emlékeztet rá bennünket, mi az amit szeretünk, miért jó, hogy tavasz van.
Viszont amíg nem jön el a tavasz, - és gondolom a téli évszakfa már mindenkinél fel van díszítve :) - szóval addig adok egy másik ötletet.
KreARTON_karton_dekoracio_evszakfa_cardboard_reuse_design0022

Készítsetek családfát!

Garantáltan remek móka ez is. A gyerekek imádnak fényképeket nézegetni, beszélgetni a múltról. Szeretik magukat látni kicsinek, és szeretik szüleiket, nagyszüleiket nézegetni a régi képeken. Számukra nagyon érdekes, hogy anya és apa is volt kisgyerek, hogy a nagyi, nem nagyinak született, ő is volt fiatal lány.
Segít nekik megérteni az idő múlását. Egyúttal beszélgethetünk régi emlékekről, kalandokról.
Igazi, hűvös, téli estékre való elfoglaltság.

2015. február 3., kedd

Dekorációk kartonból helyszínhez igazítva

A hétvégén nyitott budapest első családbarát közösségi tere, a HellóAnyu! A kreatív teremben kaptunk helyet mi is. A Színtér projekt keretein belül - azaz Borarti és a KreARTON együttműködésével - fogunk kreatív foglalkozásokat tartani gyerekeknek és alkotó kedvű felnőtteknek.
dekorációk_kartonból_KreARTON2
A nyitó rendezvényre készítettünk némi dekorációt a hely szellemiségéhez hangolva, anyukákat, gyerekeket - természetesen kartonból. Nagyon egyszerűen kezelhetők, könnyen felhelyezhetők, és egyértelműen élettel töltötték meg a teret. A mi termünkben geometrikus állat figurák kaptak helyet, lámpán, karnison leselkednek.
dekorációk_kartonból_KreARTON
KreARTON_muhely_karton_cardboard_0012
A nyitó rendezvényen pedig karton házikókat és rókafejeket készíthettek az alkotókedvű gyerekek - és felnőttek -. Jó volt látni, hogy anyukák, apukák is kedvet kapnak, kezükbe veszik a festéket és a filcet.
Figyeljétek programjainkat és gyertek ti is alkotni!
szinterprojekt.blogspot.hu
facebook: szintérprojekt
Ha pedig egyedi dekorációt szeretnétek keressetek minket, megvalósítjuk elképzeléseiteket, akár gyerekszobába, akár iskolába, óvodába alkalmas dekorációk terén: